Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sum curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sum filety 500 g
sok z cytryny 1 szt
masło 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl.
jabłko 1 szt
białe wino 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
chutney z mango 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sum curry

Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem, wstawić do lodówki na 20 minut, posolić i popieprzyć. Masło rozgrzać w żaroodpornym naczyniu, włożyć rybę. Śmietanę pomieszać z winem, curry, cukrem, chutneyem i kawałkami obranego jabłka. Rozłożyć na rybie i piec pół godz. w 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.05.2012 11:50
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak