Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie smażone z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 8 szt
sok z cytryny 1 szt
boczek wędzony 200 g
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 łyżeczka
koperek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie smażone z boczkiem

Ryby umyć, osuszyć, pokropić sokiem, wstawić do lodówki na 20 minut. Po wyjęciu posolić i popieprzyć. Pokrojony w kostkę boczek usmażyć na skwarki, odłożyć, usmażyć śledzie, dodać posiekaną cebulę i lekko podsmażyć. Ryby odłożyć na gorący talerz, skwarki podgrzać, udekorować nimi śledzie, posypać natką i koperkiem, cebulą, obok położyć plastry cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 23.06.2012 15:15
orginalne
gusia1000 28.05.2012 15:35
Nigdy tego nie jadłam, ciekawe jak to smakuje, bo lubię śledzie ?
1j1o1l1a1 21.01.2012 01:32
połączenie niespotykane...
msmariusz 20.01.2012 23:42
coś innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak