Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 1 szt
kajzerka 1/2 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
pieczarki marynowane 300 g
śmietana gęsta 1/2 szkl.
mąka 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 szt
zioła 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
boczek wędzony 4 plastry
cielęcina 300 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj faszerowany

Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem, wstawić do lodówki na 20 minut. Po wyjęciu posolić i popieprzyć. Bułkę namoczyć, odcisnąć, wymieszać z mielonym mięsem posiekaną cebulą, jajkiem, musztardą, połową ziół, posolić i popieprzyć. Tak przygotowanym nadzieniem nafaszerować rybę i zabezpieczyć wykałaczkami boki. Włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, na rybie położyć połówki plastrów boczku. Piec w 200 st. ok. 1 godz. Po 40 min. dodać pieczarki. Zalewę z pieczarek wlać do garnka, dodać resztę ziół, mąkę i śmietanę, zagotować, doprawić, polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2012 15:34
Super sprawa taka ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak