Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zeupa ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykorie 4
por
cebula
seler naciowy 1 łodyżka
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 1 litr
siekany koperek
pieprz
kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zeupa ze śmietaną

Cykorię opłukać, wyciąć głąb. Liście drobno pokroić. Posiekać cebulę. Białą część pora i łodyżkę selera pokroić w plasterki. W rondlu na maśle zeszklić przygotowane składniki, zalać gorącym bulionem. Przykryć i gotować 30 minut. Następnie zupę zmiksować, przyprawić, wymieszać ze śmietanką, zagrzać, ale nie gotować. Podawać z grzankami i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak