Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panna cotta z musem truskawkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: panna cotta z musem truskawkowym

Śmietanke podgrzewam na wolnym ogniu razem z cukrem. Żelatyne rozpuszczam w dwóch łyżeczkach ciepłej wody. Dodaję do śmietanki. Gdy masa śmietanowa jest gotowa, dolewam kilka kropel aromatu waniliowego. Śmietanke przelewam do plastikowych kubeczków o okrągłym dnie. Chłodzę w lodówce aż do zastygnięcia. Przekładam panna cotta na talerzyk, zanurzając spód kubeczka na kilka sekund w gorącej wodzie.
Truskawki miksuje z łyżeczką cukru pudru. Polewam deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 04.11.2012 12:47
Bardzo fajny przepis :)
Kas2 13.08.2012 11:13
mmm jeden z lepszych deserów
jasiek 06.08.2012 11:26
doskonały deserek
Grazyna0211 22.07.2012 22:14
smaczny
mic 28.03.2012 13:52
a ja bym i tak zjad;
foczka-ks 20.01.2012 23:50
może dziecko dekorowało , bardzo ładnie zrobiło :)
SmacznaPyza 20.01.2012 22:47
sorki, ale podana byle jak a to taki pyszny deser
Monika111 20.01.2012 21:15
Muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak