Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w paprykowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 1/2 kg
jajko
pory 2
kajzerka
szczypior 1 pęczek
cebula
sok pomidorowy 1 szklanka
kostka rosołowa 1/2
mąka
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w paprykowym sosie

Por podzielić na liście, razem ze szczypiorem zalać wrzątkiem, posypać solą i cukrem. Odstawić, by zmiękły. Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule posiekać. Mięso wyrobić z kajzerką, jajkiem i cebulą, przyprawić. Liście pora osączyć, posmarować mięsem, zwinąć. Ściśle związać szczypiorkiem. Paprykę pokroić. Zalać sokiem pomidorowym, dodać kostkę rosołową. Zagotować. Włożyć ruloniki, gotować 20 minut. Sos zagęścić mąką ze śmietaną, zagotować. Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak