Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białą kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 litry
biała kiełbasa 30 dag
pory 3
marchewki 2
seler 1/2
cebula
oliwa 4 łyżki
ziemniaki 3
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana 18 proc kilka łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białą kiełbasą

Bulion zagotować, włożyć kiełbasę. Gotować ok. 10 minut. Kiełbasę wyjąć, pokroić na 1 cm plasterki. Cebulę, seler, marchewki i białe części pora drobno pokroić. Oliwę rozgrzać na patelni, przesmażyć warzywa. Dodać kiełbasę, smażyć 10 minut. Przełożyć do bulionu, gotować 15 minut. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Wlać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Uderować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak