Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka korzenne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 1/2 kg
olej 5 łyzki
kmine 0,5 łyżek
majeranek 0,5 łyzeczka
rozmaryn 0,5 łyżki
cynamon 0,5 łyzka
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżka
sól
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka korzenne

Nacieramy żeberka solą i zgniecionym czosnkiem, kminek prażymy na suchej patelni do momentu aż zacznie pachnieć i mielimy do w młynku do kawy . Do torebki foliowej wsypujemy kminek majeranek rozmaryn paprykę cynamon i pieprz. potrząsamy aż się wszytko wymiesza ,przesypujemy do miski i dodajemy olej nacieramy mieszanina żeberka i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce . Pieczemy na rozgrzanym grillu około 20min z każdej strony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 20.03.2012 18:40
super
IKrakowianka 31.01.2012 11:02
lubi? ?eberka w takiej wersji
RenataZ-et 21.01.2012 13:28
super aromatyczne
misia53 20.01.2012 23:53
żeberka lubię w każdym wydaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak