Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z kaszą z nutą miodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 sztuki
sól do smaku
mąka
miód prawdziwy 1 łyżka
wino białe wytrawne 50 ml
masło 2 łyżki
sól do gotowania kaszy
woda
jabłka 2
sok z cytryny
cebula biała 1
kasza jęczmienna 200 perłowa
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z kaszą z nutą miodu

Opatroszonego dorsza kroimy na mniejsze kawałki.
Solimy, pieprzymy ,oprószamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny.
Obtaczamy delikatnie w mące i smażymy z obu stron, najpierw od strony skóry.
Wykładamy na talerz i przykrywamy drugim by ryba niewystygła.

Kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniu w osolonym wrzatku.
Studzimy po ugotowaniu .
W rondelku rozpuszczamy masło.
Dodajemy pokrojoną w kosteczke cebule, a następnie kasze i smażymy około 5 minut.
Dodajemy wino i mieszajac czekamy aż troche odparuje.
Dokładamy łyżkę miodu i pokrojone w kostkę jabłka.
Dusimy razem około 5-10 minut.

Pamiętajmy o mieszaniu aby kasza nie przywarła do dna rondelka.
Na talerz wykładamy 4 łyżki kaszy , na nią wykładamy kawałki usmażonej ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.06.2013 17:36
Ciekawe smaki :)
olkaaa 13.03.2013 07:23
chętnie spróbuję
Pietruszka 03.02.2013 10:02
ciekawy przepis
Motorek 17.01.2013 12:16
fajne
m1monika 12.08.2012 14:00
brzmi smacznie :-)
Anio?eczek 07.05.2012 20:09
super!
ben-ka 21.01.2012 10:32
też bym spróbowała bo tak jeszcze nie jadłam.
IZABELA29 21.01.2012 10:10
smaczna nawet w tej wersji
anemon 21.01.2012 08:40
Bardzo smacznie zrobiony dorsz, ja jakoś ryby z kaszą nie podaję, muszę wypróbować. Chociaż i rybę i kaszę lubię.
SmacznaPyza 20.01.2012 22:48
coś mi to danie przypomina :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak