Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina pieczen korzenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 300 gram
śmietana 7 łyżek
imbir 1 łyzeczka
Goździki całe Prymat 1 łyzeczka
gałka muszkatołowa 1 łyzka
szałwia 1 szczypta
cytrynka 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cielęcina 2 pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina pieczen korzenna

Mięso myjemy i osuszamy i nacieramy solą , wymieszanymi wcześniej przyprawami korzennymi skórką cytryny ( z połowy ) Drobno kroimy słoninkę i stopić ja na patelni , wyjąc mięso z lodówki i zrumienić na złoty kolor ze wszystkich stron na słoninie. posypujemy przyprawą uniwersalną podlać kilkoma łyżkami wody i dusimy pod przykrywką około 30min podlewając sos wodą .śmietankę wlać pod koniec duszenia doprawić do smaku sola i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 14.03.2012 23:05
lubię korzenne dodatki..
IKrakowianka 04.02.2012 18:52
bardzo dobre mięsko
RenataZ-et 21.01.2012 13:30
świetna na obiad
Łukasz15 20.01.2012 19:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak