Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki miodowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 75 g
miód 250 g
cukier 125 g
proszek do pieczenia
jajko
mąka 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki miodowe

Do niedużego garnuszka wlewamy miód , margarynę , cukier roztapiamy a potem odstawiamy na bok do przestygnięcia , następnie przelewamy do miseczki i do tej masy miodowej dodajemy mąkę wraz z proszkiem a na koniec przyprawę do piernika i jedno jajko. Zagniatamy i odstawiamy na bok przykrywając ściereczką , wystarczy na 2 godziny, potem rozwałkować i z ciasta wycinamy foremka pierniczki piec do 200 st przez 20 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 14.03.2012 08:53
lubię takie
babcia
babcia 14.03.2012 08:53
lubię takie
eduszo
eduszo 21.01.2012 11:38
Smaczne są.
jolita 21.01.2012 00:47
lubie pierniczki
Margo1 20.01.2012 18:54
Takie pierniczki powinniśmy odstawić na 3 tygodnie w suche miejsce , a zamiast 500 g mąki dodaj 400 g a 100 g zmielonych orzechów włoskich.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak