Sałatka z ryżu

Sałatka z ryżu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    15 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • ryż

    2 (w woreczku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i podzielić na połowę. Żółty ser i cebulę pokroić w kostkę. Tuńczyka odcedzić z zalewy.W przezroczystej misce układać w następującej kolejności: połowę ryżu, majonez, sól, pieprz (tzn. warstwę majonezu posypać przyprawami), ketchup, cebula, tuńczyk, żółty ser, majonez, sól, pieprz i pozostały ryż. Wierzch sałatki udekorować 3 łyżkami startego na tarce o dużych oczkach żółtego sera. Sałatkę schłodzić w lodówce.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

27.09.2010 00:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat