Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z kapusty białej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała
cebula 2
masło 1 łyżka
cukier
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
mąka 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z kapusty białej

Kapustę poszatkować , cebulę pokroić , sparzyć zalać kubkiem gorącej wody , podczas gotowania dodać masło i kostkę , przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu. Gdy kapusta będzie już miękka to dodajemy koncentrat czy przecier co uważamy oraz mąkę rozmąconą ze śmietaną i odrobiną wody , doprawiamy do smaku pod koniec dodajmy posiekany koperek i wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.06.2013 00:41
dawno nie robiłam pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak