Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po Japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
majonez tradycyjny do smaku
cukier kryształ 2 łyżeczki
śledzie 4 (w zalewie solnej)
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po Japońsku

Filety wymoczyć. Cebulę poszatkować i posypać cukrem, wymieszać, przykryć talerzykiem, odstawić aż puści sok. Ugotować jajka na twardo. Śledzia pokroić w dużą kostkę, z cebuli odlać sok i dodać do śledzia, dodać posiekane jajka, groszek, popieprzyć i dodać majonez wg. uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 11.03.2012 15:46
mniam
Justyna Jussstiii 20.02.2012 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak