Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański krem buraczkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak duży 2 szt
ziemniak 4 szt
cebula 1 szt
ziele ang 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 1 zabek
sól
pieprz
ocet winny
olej
jogurt sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański krem buraczkowy

Ziemniaki myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostke i przekładamy do garnka. Buraki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka do ziemniaków. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rogrzewamy niewielka ilośc oleju, szklimy na nim cebulę. Zeszkloną cebulę dodajemy do garnka. Warzywa w garnku zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy i przeciśnięty ząbek czosnku. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Miksujemy wszystko w blenderze na gładki krem. Zabielamy jogurtem lub dekorujemy wierzch zupy jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak