Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięcina ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 zabki
szpinak 250 g
sól do smaku
pieprz do smaku
jagnięcina 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięcina ze szpinakiem

mięso przelej wrzątkiem. natrzyj solą i pieprzem oraz czosnkiem i odstaw na pare godzin najlepiej do lodówki. szpinak posiekaj i podsmaż doprawiajac solą i pieprzem do smaku. szpinak przestudź i wymieszaj z zółtkiem oraz ubitym białkiem. w środku jagnięciny zrób nacięcie i napełnij je szpinakiem. mięso ułóż w brytfannie i posmaruj na wierzchu masłem.piecz w temp 220 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak