Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk drobiowy z kolorowymi paprykami i bekonem w zalewie słodko kwaśnej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 600 g
marynata słodko-kwaśna Prymat 1 szt
chili 1 szczypta
imbir 1 szczypta
oliwa 150 ml
papryczka chili 1 szt
kolorowe papryki 80 g
boczek 50 g
cebula 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk drobiowy z kolorowymi paprykami i bekonem w zalewie słodko kwaśnej

Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso, paprykę, boczek i cebulę pokroić w kostkę wielkości 1,5 x 1,5 cm. Marynatę i wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą z oliwek, winem i pokrojoną w cienkie paseczki /julienne/ papryczką chili. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki na ok. 3-4 godziny. Po wyjęciu z marynaty kurczaka nabijać na szpadki do szaszłyków na przemian ze sparzoną cebulą, papryką oraz boczkiem. Szaszłyki grillować ok. 10-15 minut, podlewając je od czasu do czasu pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 10.12.2011 01:13
Lubię szaszłyki
Oktawia 30.06.2011 22:38
trzeba spróbować
gosia561 02.06.2011 12:06
pycha na grilla
Barbara55 27.10.2010 15:16
może być
rakow2
rakow2 26.10.2010 15:17
podoba mi się
Allice 26.05.2010 09:22
Muszę wypróbowac! Zapowiada się przepysznie i rodzince też powinno smakowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak