Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerki z pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 6 sztuk
pieczarki 0,5 kg
papryka czerwona 2 sztuk
sól do smaku
olej do smażenia
cebula biała 2 sztuk
ser gouda 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerki z pieczarkami.

Na początek należy delikatnie odciąć górę kajzerki, następnie rękoma wydrążyć środek bułki. Cebulę należy obrać ze skóry, następnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę. Pieczarki należy dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Paprykę należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju należy zeszklić cebulę, następnie dodać paprykę i pieczarki, dusimy aż zmiękną. Pod koniec duszenia należy doprawić farsz do smaku pieprzem ziołowym i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Do wydrążonych wcześniej bułek nałożyć farsz, wierzch bułki należy przykryć plastrem sera żółtego. Bułki ułożyć na blaszce, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser żółty się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.03.2012 06:53
pycha
Aga20 19.02.2012 09:49
mmmm lubie takie a'la pizzetki;)
olkaaa 14.02.2012 07:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak