Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina po sarepsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
świeży rozmaryn trochę
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
jajko szt
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: baranina po sarepsku

kromki chleba posiekaj na małe kawałki wymieszaj z musztardą sarepską żóltkiem oraz dopraw solą.na końcu dodaj ubitą pianę z białka. mięso opłucz oprósz solą,pieprzem,natrzyj czosnkiem i świeżym rozmarynem. odstaw owinięte folią na 3 godz do lodówki.po tym czasie wyjmij mieso z marynaty i z jednej strony obłóż masą.piecz w żaroodpornym naczyniu 30 minut w temp 200 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak