Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z cebulką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1,5 kg
sól
pieprz
musztarda 2 łyżki
olej 5 łyżek
bulion 1 l.
mąka 2 łyżki
wołowina 2 kg (z udźca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z cebulką

Mięso musimy natrzeć solą , pieprzem i możemy dowolną przyprawą też natrzeć jak mamy , następnie nacieramy jeszcze musztardą i wkładamy mięso do brytfanki , na tym samym tłuszczu smażymy talarki cebuli , włóż mięso dodaj listek laurowy i wlej bulion Wstaw do piekarnika 200 st na 150 minut , potem wyjmij mięso , wywar zagęść mąką z wodą 100 ml i podawaj jako sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 10.02.2013 21:52
to lubię
Kate131 07.12.2012 09:07
lubie taką pieczen

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak