Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozkoszne ciasto czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
Ciasto o smaku czekoladowym 1 op.
płatki migdałowe 4 łyżki
Krem kakaowy:
cukier waniliowy
mleko schłodzone 400 ml
kakao 3 łyżki
alkohol 20 ml
Krem migdałowy :
margaryna 125 g
cukier puder 20 g
migdały zmielone 60 g
żółtko jajek
alkohol 2 łyżki
krem do karpatki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Rozkoszne ciasto czekoladowe

Ciasto o smaku czekoladowym Duża Blacha Delecta przygotuj według opisu na opakowaniu . Upieczone zostawiamy na bok do przestygnięcia . Do wysokiego naczynia wlej mleko schłodzone najlepiej , wsyp zawartość torebki z Kremu Karpatka w 5 minut dodajemy cukier waniliowy i miksujemy to a pod koniec miksowania dodajemy jeszcze kakao i alkohol . Krem migdałowy przygotujmy ucierając margarynę z cukrem pudrem dodając żółtko i zmielone migdały na końcu też alkohol . Krem dokładnie utrzyj . Ostudzone już ciasto przekrój poziomo na 3 części , na jedną wyłóż 1\\3 kremu kakaowego przykryj drugą częścią , następnie rozsmaruj całą porcję kremu migdałowego i przykryj 3 częścią , boki oraz wierzch posmaruj kremem kakaowym a udekorować możemy płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 15.04.2012 20:17
brzmi nieżle
babcia
babcia 15.04.2012 20:17
brzmi nieżle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak