Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki mieszany kapuśniaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 garść
kapusta biała 1/4 szt
marchewka 2 szt
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 4 szt
bulion 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki mieszany kapuśniaczek

Do garnka z woda wkładamy lekko pokrojoną kapustę kiszoną .Gotujemy .Dolewamy wody i dodajemy kostki rosołowe a także pokrojona białą kapustę .Gotujemy do miękkości .Dodajemy lisć laurowy .Dodajemy startą na tarce duże oczka marchewkę i pokrojone ziemniaki . Cebulę siekamy i smażymy na maśle na patelnie dodajemy mąkę mieszamy robiąc zasmażkę stopnia pierwszego .Dolewamy zupy i mieszamy .Wlewamy do kapuśniaka .Doprawiamy solą ,pieprzem ,mielonym kminkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.05.2012 21:39
bardzo fajny;)
iwa643 20.01.2012 06:59
Lekki dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak