Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z bakłażana i kukurydzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
kukurydza marynowana 1/2 szkl
jabłko 1 szt
czosnek 2 ząbki
majonez 1/2 szkl
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z bakłażana i kukurydzy

Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plastry, oprószyć solą. Po 30 minutach umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojonego w kostkę bakłażana i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Cebulę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i smażyć 1 minutę, wystudzić. Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, utarte na grubej tarce obrane jabłko oraz pokrojone w kostkę jajka. Przyprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Zalać majonezem wymieszanym z musztardą i zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.03.2012 08:04
extra
IlonaAlbertos 17.02.2012 15:57
Apetycznie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak