Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowe muffiny z brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
cukier 1/3 szkl
jajko 2 szt
mleko 3/4 szkl
kakao 2 łyżki
olej 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada gorzka 1 tabliczka
brzoskwinie w puszce 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe muffiny z brzoskwiniami

W jednej misce wymieszać suche składniki, mąkę, proszek do pieczenia i cukier, a w drugiej mokre, czyli jajka, olej i mleko. Suche składniki wymieszać z mokrymi. Ciasto podzielić na 2 części do jednej wmieszać kakao i pokrojone brzoskwinie. Do drugiej połowy posiekane 2/3 gorzkiej czekolady. Do przygotowanych foremek muffinowych włożyć po łyżce ciemnego ciasta z brzoskwiniami. Następnie uzupełnić do 2/3 wysokości foremek ciastem jasnym z kawałkami czekolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 minut. Upieczone jeszcze ciepłe posypać utartą na tarce pozostałą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 18.12.2013 07:59
bardzo mi się podobają
IlonaAlbertos 13.11.2013 19:55
Smakowite muffinki.
sara1 30.12.2012 08:43
pychotka
cooleczka 23.09.2012 21:54
super
cooleczka 23.09.2012 21:54
super
Seba 21.07.2012 09:04
coś dla mnie
Bożena13 13.07.2012 21:53
mmmm.. aż ślinka cieknie;)
polly66 21.05.2012 12:14
idealne na niepogodę i apatię
Ewelina38 11.05.2012 20:37
wyglądają tak smaczne, że od razu ma się ochotę zjeść
olkaaa 16.04.2012 07:41
bardzo mi się podobają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak