Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrele z sosem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrele 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 2 szt
natka pietruszki 3 gałązki
ocet winny 4 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
ser 70 g
śmietana gęsta 4 łyżki
sól do smaku
pieprz g
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: makrele z sosem serowym

Do 1 litra wrzątku dolać ocet, posolić, popieprzyć, dodać listek, jałowiec i gorczycę, natkę i plasterki cebuli. Gotować ok. 5 minut, dołożyć sprawione ryby, zagotować, zmniejszyć gaz i przegotować ok. 10 minut. Ryby wyjąć i położyć w ciepłe miejsce. Wywar z ryb przecedzić i odmierzyć pół litra. Roztopić masło, dodać mąkę i wymieszać, mieszając dodać wywar i zagotować. Podgrzewać mieszając pare minut, dodać starty ser, doprawić, pomieszać i polać ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 11.12.2012 23:01
pycha
Dorota37 27.06.2012 18:54
fajny przepis
gusia1000 28.05.2012 15:29
Ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak