Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z cebulą i zielonym pieprzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szt
cebula 3 szt
masło 2 łyżki
piwo 1 szkl.
śmietana gęsta 1/2 szkl.
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 4 szt
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z cebulą i zielonym pieprzem

Filety (po 250g każdy) umyć, osuszyć, skropić sokiem, wstawić na 20 min. do lodówki, a później posolić. Cebule pokroić w plastry, zeszklić na maśle, posolić, popieprzyć, posypać estragonem, położyć rybę, nakryć pokrywką i dusić 15 min. na małym gazie. Filety zdjąć i odłożyć w ciepłe miejsce. Na patelnię dolać piwo i śmietanę, pomieszać, zagotować, dosypać zielony pieprz, włożyć rybę i podgrzać. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2012 15:27
Super.
mariel78 22.05.2012 20:54
ciekawy przepis
Kuchareczka2 07.03.2012 11:34
pycha
Kuchareczka2 07.03.2012 11:34
pycha
foczka-ks 19.01.2012 23:29
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak