Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w białym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 2 łyżki
białe wino 3/4 szkl.
śmietana 2/3 szkl.
ketchup 4 łyżki
natka 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w białym winie

Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem, na 20 minut wstawić do lodówki, a potem posolić. Masło roztopić na patelni, podsmażyć plasterki cebuli, położyć filety, wlać wino. Lekko smażyć ok. 15 minut i odłożyć rybę w ciepłe miejsce. Śmietanę i ketchup wylać na patelnię po rybie, zamieszać i zagotować, doprawić, dodać rybę i podgrzać. Podawać z ziemniakami i posypane pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2012 15:26
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak