Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po kreolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 łyżki
kukurydza marynowana 300 g
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po kreolsku

Filety umyć, osuszyć,pokroić na średnie kawałki, skropić sokiem i wstawić do lodówki na 20 minut, po tym czasie posolić. Na rozpuszczonym maśle, podsmażyć odcedzoną kukurydzę, posolić. Na środek natłuszczonego, żaroodpornego naczynia położyć kawałki ryby, a na reszcie powierzchni wysypać kukurydzę, przykryć folią aluminiową i piec w 180 st. około 35 minut. podawać udekorowane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 26.06.2012 15:37
uwielbiam
gusia1000 27.05.2012 12:53
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak