Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk faszerowany owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z piersi indyczej 1,5 kg
przyprawa do driobiu
brzoskwinie w puszce 1 puszka
olej
czosnek 3 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk faszerowany owocami

Mięso umyć, wytrzeć ręcznikiem kuchennym. Czosnek drobniutko posiekać. Mięso naciąć w taki sposób, aby rozłożyć płat. Natrzeć solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu i czosnkiem. Odstawić na godzinę. Brzoskwinie osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na brzegu mięsa. Zwinąć roladę. Związać nicią kuchenną. Natrzeć olejem. Piec przez godzinę w temp. 200 stopni od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 31.08.2013 14:46
smaczny indyczek
caralajna 31.05.2013 06:43
pyszny z brzoskwiniami
Angelika10 09.09.2012 01:07
świetny
Seba 14.08.2012 08:33
extra
Motorek 23.07.2012 08:35
fajny taki indyczek
ankaryba 16.06.2012 22:08
super!!!
Rybciia 13.05.2012 16:07
ciekawy przepis :-)
mirosława4 27.04.2012 19:10
smaczne mięsko
fictor123 26.04.2012 08:02
pycha
Norgiusz 01.04.2012 11:39
super
Krystyna32 14.02.2012 08:53
extra
ben-ka 07.02.2012 12:02
nie jadłam a lubię połączenia drobiu z owocami.
mela251
mela251 28.01.2012 08:42
pycha
anulka69 22.01.2012 19:15
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak