Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w marynacie klasycznej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 600 g
oliwa 200 ml
tymianek 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 szt
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Gorczyca biała cała Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w marynacie klasycznej

Sposób przygotowania:
Polędwiczki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso posypać obficie przyprawami Prymat, skropić oliwą z oliwek, a następnie dokładnie natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na ok. 3-4 godziny. Podczas marynowania należy kilkakrotnie przekładać mięso, aby równomiernie nasiąkło przyprawami.
Po wyjęciu mięsa z marynaty należy doprawić je do smaku solą i pieprzem, a następnie grillować ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 23.02.2011 15:22
klasyka
p0lek 19.12.2010 01:03
Przepis iście mistrzowski. Doprawić, marynować, ugrillować.Hahaha...
Barbara55 27.10.2010 15:16
tra ta tata marynata
rakow2
rakow2 25.10.2010 15:14
już po sezonie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak