Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA CZERWONA Z BOCZKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
boczek wędzony 100 gram
cebula 1 sztuka
śliwki suszone 6 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA CZERWONA Z BOCZKIEM

Kapustę posiekać, sparzyć, a następnie podgotować. Następnie odlać wodę i skropić sokiem z cytryny. Cebulę podsmażyć wraz z boczkiem na patelni i dodać do kapusty. Całość dusić na wolnym ogniu wraz z listkiem laurowym i suszonymi śliwkami przez około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.11.2013 13:32
fajne danie
Katarzyna59 24.06.2013 07:45
fajny przepis
IKrakowianka 15.03.2013 21:46
super kapusta np do klusek śląskich
Krystyna32 08.03.2013 16:24
fajne danie
Grazyna0211 20.11.2012 11:27
fajny pomysł
Bernadeta1 03.10.2012 10:54
Ja z boczkiem nie robię ale jadłam i bardzo mi smakowała
kate.500 13.05.2012 11:54
super
RenataZ-et 07.05.2012 22:49
bardzo lubię taką kapustę
Seba 26.02.2012 11:10
super
kriso 16.02.2012 21:23
interesujący przepis
zuzanna_z 07.02.2012 14:25
fajna
Adamorek 03.02.2012 10:36
ciekawa
anula250 31.01.2012 09:55
Pycha :)
caroline1983 24.01.2012 21:20
ch?tnie spróbuj? :)
staropolanka5 19.01.2012 23:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak