Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki nadziewane mięsem i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 4 sztuki
łopatka wieprzowa 20 dkg
czosnek 2 ząbki
ryż 1 woreczek
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki nadziewane mięsem i ryżem

Z obranych kalarepek odciąć czapeczki, wydrążyć środki. Zagotować wodę, posolić, wrzucić kalarepki, gotować ok, 10-15 minut. Mięso zmielić, ryż ugotować, wymieszać razem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat pomidorowy. Przyprawić, wymieszać. Napełnić kalarepki, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec przez 45 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.07.2013 08:54
fajny pomysł
IlonaAlbertos 28.06.2013 13:13
Zapowiadają się apetycznie.
ben-ka 20.04.2013 09:48
bardzo smaczne danie.
misia53 24.03.2013 00:33
smaczne , czekam już na swoje...
Seba 25.08.2012 09:19
bardzo smaczne
Motorek 30.07.2012 09:49
bardzo smaczna
mirosława4 17.07.2012 18:32
smaczne
ankaryba 15.07.2012 18:22
super!!!
Norgiusz 02.07.2012 15:28
mniam mniam mniam
m1monika 11.06.2012 12:06
fajny pomysł :-)
Anna138 08.06.2012 22:50
świetne
barbara11561 27.05.2012 15:23
świetne
IKrakowianka 12.03.2012 21:37
pomysłowe
Krystyna32 14.02.2012 08:53
super
Angelika10 29.01.2012 20:36
Musi by? smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak