Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniaczek

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 10 dag
mąka 1/2 kg
cukier puder 1 szkl
jajko 3 szt
amoniak 1 łyżeczka
mleko 1/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczek

Z przygotowanych składników należy zagnieść ciasto. Następnie dzielimy na 3 części i każde ciasto pieczemy ok 15 min.

Masa:

1/2 litra śmietany kremówki (schłodzonej)
3/4 szkl cukru pudru
cukier waniliowy

Wszystko miksujemy i przekładamy masą upieczone placki.

Polewa:

1/2 szkl cukru pudru
sok z cytryny
2 łyżki wody przegotowanej

Ucieramy wszystko i polewamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 25.06.2012 11:31
świetne
smerfetka79 25.05.2012 09:01
dawno nie jadłam
Ada-Gaba 21.01.2012 17:57
wygląda smacznie
freekate 20.01.2012 05:30
z amoniakiem piekłam tylko ciasteczka, muszę spróbować z ciastem:)
1j1o1l1a1 20.01.2012 00:31
apetyczne:)
msmariusz 19.01.2012 23:12
ciekawie
stokrotka 19.01.2012 22:08
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak