Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 1 szkl
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
olej 1 szkl
zapach waniliowy 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
kakao rozpuszczalne 4 łyżki
oranżada 1 biala

Przepis i sposób przygotowania na: Zeberka

Ubijamy białka, następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy. Następnie dodajemy reszte składników i miksujemy. Ciasto dzielimy na pół, do jednej masy dodajemy 2 łyżki maki a do drugiej kakao. Wlewamy na przemian na blachę i pieczemy w temp. 180 stopni ok 40-45 min. Można po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 21.01.2012 11:08
bardzo lubie to ciasto bo nie wymaga duzo czasu w przygotowaniu
halina17 20.01.2012 00:30
bardzo rzadko piekę
msmariusz 19.01.2012 23:13
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak