Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z burakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
burak 1 szt
mięso mielone 1 kg
cebula 2 szt
olej
bulion 1 litr
sól
pieprz
mąka 1/5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z burakiem

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy mięso i smażymy. Buraka gotujemy obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę gotujemy w bulionie do miekkości. Dodajemy mięso z cebulą i buraka. Doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.12.2012 12:46
extra
Łukasz15 01.12.2012 12:21
fajny
Wacław 12.07.2012 12:49
fajny pomysł !
Wafelek2601 26.01.2012 23:58
?wietny pomys?
Wafelek2601 26.01.2012 23:58
?wietny pomys?
Motorek 20.01.2012 10:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak