Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekolada na gorąco z anyżkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 szt.
mleko 2 szklanki
śmietana kremówka 1/4 szklanki
cukier puder
Cynamon mielony Prymat
anyż

Przepis i sposób przygotowania na: czekolada na gorąco z anyżkiem

Mleko wlej do rondla, wrzuć szczyptę anyżku, cynamonu i cukru pudru. Wstaw naczynie do większego garnka do połowy wypełnionego wodą i podgrzej.
Czekoladę pokrusz, wrzuć do mleka i mieszaj, aż się całkowicie rozpuści. Wtedy wlej śmietanę i jeszcze chwilę podgrzewaj.
Rozlej do filiżanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.06.2015 10:16
Lubię taką
smile 24.03.2012 17:06
super!
dorotka0000025 24.03.2012 14:02
fajna
anja3107 31.01.2012 10:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak