Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z kremem budyniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
miód 2 łyzki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyzeczka
kakao 1 łżeczka
orzechy włoskie 1 garsc
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 400 ml
masło5 100 gram
proszek do pieczenia 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z kremem budyniowym

Jajka miksujemy z cukrem i miodem. Dodajemy przesiana mąkę, proszek i przyprawę do piernika. Dokładnie miksujemy. Wlewamy do formy i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. 300 ml mleka gotujemy, w pozostałym rozrabiamy proszek budyniowy. Wlewamy do gotującego się mleka. Do gorącego budyniu dodajemy masło i mieszamy drewniana łyżką aż powstanie jednolity krem. Ciasto i krem studzimy. Ciasto kroimy na pół. przekładamy kremem, pozostały krem smarujemy na górę . Ja nasączam tez ciasto alkoholem. Orzechy drobno siekamy , posypujemy po gorze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karol P 05.02.2012 19:09
śmaczne to ciacho
Fiffi 20.01.2012 00:41
ślinka cieknie i dość proste
iziona 19.01.2012 21:23
Pieknie wygląda i bardzo apetyczne. Tez robię taki krem jest bardzo smaczny.
gottrina 19.01.2012 20:25
bardzo dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak