Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jagnięce z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety jagnięce 4 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki zielone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jagnięce z oliwkami

Posolone i popieprzone mięso usmażyć na oliwie na rumiany kolor, odstawić w ciepłe miejsce. Odłożyć 4 oliwki do dekoracji, a resztę posiekać i podsmażyć na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Podsmażone oliwki rozłożyć na kotletach, udekorować pozostałymi i podawać na gorących talerzach polane sosem ze smażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 21.06.2012 07:55
ciekawe ;)
gusia1000 27.05.2012 12:41
Dla smakoszy tego rodzaju mięsa.
Justyna Jussstiii 21.01.2012 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak