Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jagnięcie z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety jagnięce 4 szt
cebula 1 szt
oliwa 5 łyżek
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jagnięcie z jabłkiem

Oliwę zmieszać z posiekanym czosnkiem i imbirem. Włożyć nacięte co 2 cm dookoła kotlety i zostawić na 2 godziny. Mięso usmażyć na rozgrzanym maśle i odstawić. Na tą samą patelnię wrzucić pokrojone na kawałki jabłka, dolać 3 łyżki wody i powoli podsmażać, aż się rozpadną. Dodać sok z cytryny, 2 łyżki masła i doprawić. Podawać na podgrzanych kotletach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.05.2012 12:39
Dla smakoszy tego rodzaju mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak