Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białej fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 30 dag
cebula 1
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 4
wędzony boczek 20 dag
bulion 2 litry
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
sól
pieprz
olej
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białej fasoli

Fasolę namoczyć, ugotować, odcedzić. Z natki odłożyć kilka listków, resztę posiekać. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na rozgrzanym oleju, zalać wywarem i doprowadzić do wrzenia. Do wywaru dodać majeranek, kawałki ziemniaków i gotować kwadrans. Dodać fasolę, koncentrat, posiekaną natkę, doprawić. Całość gotować 15 minut. Boczek wyprażyć. Zupę podawać z boczkiem, udekorowaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 28.04.2012 14:21
dawno nie robiłam,super
cooleczka 19.01.2012 19:47
z chęcią bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak