Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 50 dag
marchewki 3
papryka 1
por 1
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
natka pietruszki 4 gałązki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z warzywami

Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Marchewkę i pora pokroić w talarki. Paprykę pokroić w dość drobną kostkę. Do garnka wlać 1,5 litra wrzątku, dodać szczyptę soli, świeżo zmielonego pieprzu, listki laurowe i warzywa. Na wolnym ogniu pod przykryciem ugotować wywar. Rybę oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Gdy bulion naciągnie, dodać kawałki ryby, gotować ok. 10 minut. Zupę przyprawić śmietaną wymieszaną z mąką, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać na gorąco udekorowaną listkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak