Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z bitą śmietaną na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2,5 kg
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
masło 250 g 3/4 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztuka
cynamon 1 sztuka
bita śmietana 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z bitą śmietaną na ciepło

Wszystkie składniki oprócz jabłek należy wymieszać widelcem. Wysmarowaną blachę posypać połową suchej masy. JAbłka pokroić w talarki ( lub zetrzeć na tartce o grubszych oczkach). Wypełnić nimi blachę do 3/4 jej wysokości. Następnie posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Nastepnie wsypać resztę suchej masy.
Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki masła (3/4 kostki) i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 40-50 minut. Można posypać cukrem.

Studzimy tak 20 minut, polewamy bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.06.2013 07:36
pyszne ciacho
jordi 17.02.2013 01:30
tzw."niebo w gębie"
Botwinka 03.10.2012 23:04
pyszniusie
Izabela28 27.05.2012 15:13
zapowiada się smaczna szarlotka:)
Angelika10 21.04.2012 23:40
mniam
smile 09.04.2012 17:28
smaczna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak