Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebab barani

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka barania b/k 1 kg
cebula 6 szt
ząbki czosnku 2 szt
sól 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
curry 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
papryka czerwona 3 szt
boczek wędzony 150 g
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
tymianek 1 szczypta
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: kebab barani

W dużym garnku wymieszać oliwę, posiekaną 1 cebulę, czosnek roztarty z solą, curry, imbir i sok z cytryny, dodać pokrojone w dużą kostkę mięso i odstawić na 5 godzin do lodówki, mieszać raz na godzinę. Paprykę oczyścić i pokroić na spore kawałki, boczek pokroić na podobne. Resztę cebul obrać i pokroić na ćwiartki. Mięso i warzywa nadziewać na szpadki do grillowania i upiec na grillu polewając, w miarę potrzeby olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2012 09:07
Dla smakoszy baraniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak