Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchew 2
brokuły 1/2 kg
boczek 20 dkg
cebula
szczypior
olej 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
sól
pieprz
masło 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni

Ziemniaki muszą być małe. Umyte i wyszorowane ziemniaki gotować w mundurkach w osolonej wodzie przez 15 min. Odcedzić, wystudzić, obrać. Brokuł podzielić na różyczki, marchewkę na słupki, cebulę i boczek w kostkę. Szczypiorek posiekać. Marchewki gotować w osolonej wodzie przez 5 min. następnie dodać do nich brokuły i gotować kolejne 5 min. odcedzamy. Boczek podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać obrane ziemniaki, cebulę, masło i szczyptę soli. Jak będzie już rumiane dodać pozostałe warzywa. Śmietanę połączyć z paroma łyżkami wody i dodać do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 8 min, doprawić do smaku i posypać posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.11.2013 10:11
bardzo fajne danie
pestka 01.11.2013 12:57
super obiadek
adelajda 03.10.2013 20:24
super smaki :)
Grazyna0211 08.07.2013 20:40
smaczny obiad
caralajna 19.06.2013 07:36
pyszne danie
babi17 17.02.2013 22:43
baaardzo lubię
Stenka 12.07.2012 13:46
tez kupuję najczęściej gotowe mrozonki na patelnię, bo mają duzo różnych warzyw
Wafelek2601 08.06.2012 19:57
Świetne są takie warzywa
eduszo
eduszo 22.01.2012 12:27
Najlepsze świeże warzywa mają wyrazisty smak i zapach.
cooleczka 20.01.2012 12:00
ja zwykle z braku czasu kupuję gotowe mrożonki na patelnię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak