Serniczek z brzoskwiniami Alberta

Serniczek z brzoskwiniami Alberta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    12,5 dag
  • mąka

    1,5 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • margaryna

    15 dag
  • cukier

    0,7 szklanki
  • jaja

    4 sztuki
  • śmietana

    100 ml
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • rodzynki

    10 dag
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • cukier puder

  • ser biały

    1 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Miękką margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, mąkę, zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce. Następnie wykładamy nim tortownicę, podpiekamy przez kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Margarynę miksujemy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, następnie porcjami ser biały mielony, śmietanę, rodzynki oraz mąkę ziemniaczaną. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na kawałki i układamy je na podpieczonym spodzie. Na wierzch wykładamy masę serową. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 170 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

02.03.2014 20:57
ale kusisz rewelacja !

Iwusia

11.07.2013 23:54
Albert wie co dobre

Wafelek2601

23.03.2013 21:01
Palce lizać

IKrakowianka

22.02.2013 23:04
idealny!

Katarzyna/kate1980

24.03.2012 22:15
śliczności

artur7

20.01.2012 09:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat