Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek z brzoskwiniami Alberta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 12,5 dag
mąka 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
margaryna 15 dag
cukier 0,7 szklanki
jaja 4 sztuki
śmietana 100 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
rodzynki 10 dag
brzoskwinie 1 puszka
cukier puder
ser biały 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek z brzoskwiniami Alberta

Miękką margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, mąkę, zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce. Następnie wykładamy nim tortownicę, podpiekamy przez kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Margarynę miksujemy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, następnie porcjami ser biały mielony, śmietanę, rodzynki oraz mąkę ziemniaczaną. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na kawałki i układamy je na podpieczonym spodzie. Na wierzch wykładamy masę serową. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 170 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.03.2014 20:57
ale kusisz rewelacja !
Iwusia 11.07.2013 23:54
Albert wie co dobre
Wafelek2601 23.03.2013 21:01
Palce lizać
IKrakowianka 22.02.2013 23:04
idealny!
Katarzyna/kate1980 24.03.2012 22:15
śliczności
artur7 20.01.2012 09:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak