makaron z bryndzą

makaron z bryndzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bryndza

    5 dkg
  • posiekana zielenina

  • cebula biała

    1
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • boczek

    5 wędzony
  • makaron rurki

    40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę pokroić w kostkę zeszklić na tłuszczu.boczek pokroić w kostkę,dodać do cebuli i smażyć do chwili,gdy stanie się przezroczysty.makaron ugotować \'\'na ząb\'\',czyli na półtwardo,w dużej ilości wody,osolonej w momencie zawrzenia,dokładnie odcedzić i dodać do boczku,wymieszać na małym ogniu.bryndzę przetrzeć przez sito i posypać makaron,dodać zieleninę i dobrze wymieszać.doprawić potrawę do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

20.07.2012 23:51
super

Emilia22

16.09.2010 12:45
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat