Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

comber barani z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber barani 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
oliwa 4 łyżki
białe wino 1/2 szkl.
świerze zioła 3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: comber barani z ziołami

Mięso natrzeć marynatą z posiekanego czosnku, oliwy, wina, soli, pieprzu, mięty, oregano, tymianku, majeranku, estragonu itp. Przykryć i zostawić na 3 godz. Przełożyć do natłuszczonej brytfanny i piec odkryte w 200 st. do miękkości (ok. 1,5 godz.), często polewając marynatą. Po wyjęciu pokroić na porcje i odłożyć w ciepłe miejsce. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, dolać do sosu, pomieszać, doprawić i dolać śmietanę. Comber podawać polany sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2012 09:09
Dla smakoszy baraniny.
krokodyl 07.05.2012 08:15
"świeże zioła" - przepraszam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak