Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie w rodzynkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solone płaty śledziowe 50 dag
cebule 4
rodzynki 10 dag
olej 3/4 szklanki
sok z połowy cytryny
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie w rodzynkach

Śledzie namoczyć w wodzie 3 godziny, często zmieniając wodę. Osuszyć i pokroić w dzwonka. Rodzynki osączyć i sparzyć. Cebule pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać cukier, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i rodzynki. Wymieszać, chwilę dusić i ostudzić. Śledzie ułożyć w salaterce. Zalać sosem, przykryć i wstawić do lodówki na 6 h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak