Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

comber barani z rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber barani 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
pomidor 3 szt
cebula 3 szt
oliwa 3 łyżki
rozmaryn 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: comber barani z rozmarynem

Comber, posolić i popieprzyć, włożyć no natłuszczonej brytfanny z rozsypaną na dnie 1/3 rozmarynu, posypać cebulą w kawałkach i szczyptą rozmarynu. Zarumienić w piecu, w temp. 200 st., dolać szklankę wody i piec pod przykryciem 1,5 godz. polewając powstającym sosem. 15 minut przed końcem pieczenia brytfankę wyjąć, nałożyć na mięso masę z wymieszanych: natki, jajka,reszty rozmarynu, posolić i popieprzyć. Posypać wszystko bułką tartą, a obok mięsa położyć nacięte na krzyż pomidory. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2012 09:10
Dla smakoszy baraniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak